De veritat tenim un model educatiu amb garanties?

September 7, 2016

Com sempre que s’inicia el curs escolar, tornem a llegir als diaris les mateixes notícies, i ara toca esbandir el tema dels les vacances d’estiu. La consellera d’Ensenyament torna a obrir un debat sobre aquest tema; és cert que a Europa hi ha diferents models, i Espanya, Portugal, Grècia i Itàlia se semblen perquè inicien el curs a Setembre, amb dues aturades, Setmana Santa i Nadal, i les vacances d’estiu que actualment estan molt qüestionades degut a la seva extensió.

 

Però la realitat es tossuda i també com cada any tornem a tenir els professors protestant per incompliments reiterats de la Conselleria. En aquest model tan fantàstic que defensa el Govern hi ha greus incompliments socials i laborals. Us faig una petita llista, però n’hi ha molts més.

 

1.- A l’inici de curs es imprescindible que totes les plantilles estiguin en el seu lloc el dia 1 de Setembre , les classes físicament s’han de guarnir, el material s’ha de preparar, llibres, material, projectes…,  doncs bé, encara hi ha moltes places sense cobrir i  previsiblement amb molta sort els substituts s’incorporaran a partir del dia 12 de Setembre, sense conèixer que han de fer, quin nivell educatiu han d’impartir, sense conèixer les rutines del centre, etc etc. (La Conselleria estalvia diners a costa de la qualitat...)

 

2.- Quan ja funciona el curs i algun docent agafa la baixa per malaltia, el Departament triga una setmana per enviar un substitut (dies que s’estalvien d’abonar al professor nou...). Al llarg d’aquest dies els alumnes  es reparteixen per les aules d’altres professors o es desfan temporalment desdoblaments que tenien l’objectiu de fer reforços lectius. (retallades...)

 

3.- Els professors , per conveni des de fa anys, tenien hores dedicades a preparar activitats al llarg del curs, però per decret se les han canviat per hores de classe directa, això implica que feina que abans es feia als centres ara toca realitzar-la a casa o més hores al centre. (hores extres gratis...)

 

4.- Tot això inclou que en alguns nivells educatius les aules tenen 30 alumnes.

El nostre model pedagògic mai arribarà a semblar-se al finlandès , perquè es impossible, són projectes antagònics. En Finlàndia l’alumne és el centre del projecte educatiu del centre i del sistema educatiu, en el nostre model, és el pressupost de la Generalitat i les seves retallades la que marca com pots exercir la teva professió docent, els alumnes queden en segon pla.

 

Adjuntem un vídeo on s'escolten les queixes dels nostres professors:

 

Jordi Jiménez Gómez

Responsable de la Comissió d’educació

Please reload

Entradas destacadas

Una moción por la dignidad.

May 9, 2017

1/10
Please reload

Buscar por Categorías
Archivo
Please reload

CONTACTO

¡SÍGUENOS!

© Podemos El Prat de Llobregat

Carretera Marina 158, local 5

El Prat de Llobregat, 08820 (BCN)

ÚLTIMAS NOTICIAS